Vermutul este o băutură alcoolică preparată din vin, în care au fost macerate diverse plante amare sau aromatice, rădăcini, scoarţă de copac, flori, seminţe, ierburi şi condimente. Numele băuturii provine din cuvântul german “wormwood”, “pelin” în limba română. Vermutul a început să fie comercializat în sec. al XVIII-lea în Italia, iar pelinul este, în mod tradiţional, planta vedetă a acestei băuturi aromate. Iniţial, vermutul a fost folosit cu scop medicinal, pentru ca mai apoi să fie servit ca aperitiv în restaurantele torineze şi să cunoască uşor, uşor popularitatea globală.
-
Martini Bianco 1L 15%
Lansat în anul 1910, Martini Bianco 1L este un vermut delicat, ale cărui arome dulci-amărui se îmbină elegant şi armonios, pentru a conferi un gust perfect echilibrat. Vinul alb este filtrat prin cărbune, aromatizat cu ierburi şi plante culese din Alpi, îndulcit cu zahăr de sfeclă şi completat cu alcool neutru. Sortimentul creează o bază excelentă pentru cocktailuri. Poate fi savurat ca aperitiv sau digestiv, cu gheaţă sau apă minerală cu lămâie, suc sau tonic.
49,63 lei Adaugă în coș -
Garrone Bianco 1L 16%
Garrone Bianco 1L este cel mai vândut din gama Vermouth Garrone. Este produs din ierburi alpine selectate și mirodenii exotice amestecate cu vinuri de cea mai înaltă calitate. Are o culoare aurie ușoară și un gust aromat plăcut.În ceea ce privește compoziția sa, vermutul trebuie să fie cel puțin 75% vin.Garrone Bianco 1L este de obicei sec și se poate bea ca aperitiv simplu, dar mult mai mult se folosește în cocteilurile de tip Martini, alături de gin sau votcă.
35,00 lei Adaugă în coș -
Garrone Rosso 1L 16%
Garrone Rosso 1L a fost creată de un antreprenor torinez, care datorită muncii sale a fost întotdeauna departe de frumosul său oraș. Când cineva este plecat, în afară de familie, îi lipsește gustul de acasă.Garrone Rosso 1L vermouth este realizat după o rețetă tradițională italiană, aromatizată pe bază de vin rosu.
32,73 lei Adaugă în coș