Sub-total: 116,22 lei
Vermutul este o băutură alcoolică preparată din vin, în care au fost macerate diverse plante amare sau aromatice, rădăcini, scoarţă de copac, flori, seminţe, ierburi şi condimente. Numele băuturii provine din cuvântul german “wormwood”, “pelin” în limba română. Vermutul a început să fie comercializat în sec. al XVIII-lea în Italia, iar pelinul este, în mod tradiţional, planta vedetă a acestei băuturi aromate. Iniţial, vermutul a fost folosit cu scop medicinal, pentru ca mai apoi să fie servit ca aperitiv în restaurantele torineze şi să cunoască uşor, uşor popularitatea globală.
-
APEROL 1L 11%
Imediat după cel de-al doilea război mondial, celebritatea sortimentului Aperol ia avânt în Italia, mai ales printre tinerii care au o viaţă socială activă. La începutul anilor 2000, Aperol este cumpărat de Gruppo Campari, perioadă în care băutura cunoaşte faima internaţională. Aperitivul are un gust unic, bazat pe o reţetă secretă, păstrată cu stricteţe. Printre ingredientele macerate se numără portocale dulci şi amare, ierburi (rubarbă, genţiană, chinină) şi rădăcini de plante, în proporţii perfect echilibrate. Sortimentul se savurează în combinaţie cu prosecco şi apă minerală, pentru a crea renumitul Aperol Spritz.
89,13 lei Adaugă în coș -
Unicum Zwack Bitter 40% 1L
Unicum Zwack a fost creat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Lichiorul este produs în Budapesta, iar buchetul său complex şi sofisticat se datorează celor aproximativ 40 de ierburi aromatice şi condimente care intră în compoziţie. Sortimentul este maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar şi este caracterizat de arome dulci-amărui, condimentate subtil cu un strop de chili şi piper. Unicum poate fi servit ca aperitiv sau ca digestiv, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.
96,00 lei Adaugă în coș -
Campari 1L 25%
Campari este un aperitiv italian obţinut prin infuzarea mai multor tipuri de fructe şi ierburi aromatice în alcool şi apă. Sortimentul cu gust inconfundabil dulce-amărui este folosit adesea ca ingredient pentru cocktailuri. Cel mai adesea este savurat în combinaţie cu suc de lămâie şi apă minerală. Sortimentul a fost inventat în anul 1860 de către Gaspare Campari. În reţeta originală, băutura era colorată cu carmin, însă în zilele noastre ingredientul nu mai este folosit. Campari are o culoare fascinantă, un miros deosebit si un gust unic, motiv pentru care este adorat de milioane de oameni din întreaga lume.
116,22 lei Adaugă în coș