Fiecare sortiment de vin este rezultatul unei combinaţii inedite între expresivitatea soiului de strugure, solul specific zonei, condiţiile climatice din anul recoltei şi talentul vinificatorului. Vinul este, fără îndoială, cea mai veche şi îndrăgită băutură alcoolică, având în urmă o istorie de 7000 de ani. Vinul modern a fost creat abia spre începutul anilor 1700, atunci când Arnaud de Pontac începe producţia de vinuri de calitate, folosind o selecţie strictă, vinificare atentă, învechire în crame răcoroase şi randament scăzut.
-
JP Chenet Colombard Sauvignon 0.75L 11.5%
Acest sortiment franţuzesc fermecător este realizat din struguri Colombard 70% şi Sauvignon Blanc 30%, culeşi înainte de a fi complet copţi şi striviți imediat după aceea la temperaturi joase. Pentru a păstra cât mai bine aromele, strugurii sunt fermentaţi la o temperatură foarte joasă. Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv sau alături de preparate pe bază de peşte, fructe de mare şi carne albă. Pentru a beneficia din plin de aromele sale deosebite, consumaţi vinul la o temperatură de 8 – 10°C.
26,00 lei Adaugă în coș -
M1 Atelier Sable Noble Rosu 0.75L 13%
Cele 18 luni petrecute în butoaie din lemn de stejar românesc noi şi vechi au conturat frumos caracterul acestui cupaj de un roşu intens, care se prezintă generos şi complex în pahar. Sortimentul are un potenţial de învechire excelent, astfel că vă puteţi bucura de el tânăr, în 5-7 ani sau chiar în 10-15 ani, dacă sunteţi dintre cei răbdători. Sable Noble Roşu se potriveşte bine cu preparate mediteraneene, brânzeturi maturate, mâncăruri pe bază de carne de miel sau ciocolată neagră. Temperatura optimă de servire este de 16-18º C.
36,00 lei Citește mai mult -
M1 Atelier Sable Noble Alb 0.75L 13.5%
Sable Noble este un cupaj alb de excepţie, care cucereşte cu expresivitatea sa. Strugurii recoltaţi manual din podgorii selecţionate au dat naştere unui must parfumat, intens aromat, care a evoluat la randul său într-un vin carismatic, perfect echilibrat şi versatil. Culinar, sortimentul se potriveşte cu fructe de mare, preparate pe bază de carne de peşte, pui sau porc, brânză de capră sau mâncăruri cu specific oriental. Temperatura ideală de servire este de 10 – 12°C.
36,00 lei Citește mai mult -
M1 Atelier Charme de la Mer Traminer 0.75L 13%
Răzvan Macici a creat singurul vin rose demisec din portofoliul M1 din struguri Traminer culeşi manual la maturitate deplină, obţinut prin macerare peliculară de 10-12 ore la rece pentru a păstra intact potențialul aromatic de soi. Sortimentul are un caracter modern, un buchet parfumat, fructat şi o mineralitate ce echilibrează întregul ansamblu şi îl transformă într-o alegere ideală pentru zilele calde de vară. Postgustul dulce-amărui face ca vinul să se potrivească de minune cu mâncăruri uşor picante, brânză de capră, peşte oceanic sau deserturi cu fructe. Temperatura ideală de servire este de 10-12°C.
36,74 lei Citește mai mult