Fiecare sortiment de vin este rezultatul unei combinaţii inedite între expresivitatea soiului de strugure, solul specific zonei, condiţiile climatice din anul recoltei şi talentul vinificatorului. Vinul este, fără îndoială, cea mai veche şi îndrăgită băutură alcoolică, având în urmă o istorie de 7000 de ani. Vinul modern a fost creat abia spre începutul anilor 1700, atunci când Arnaud de Pontac începe producţia de vinuri de calitate, folosind o selecţie strictă, vinificare atentă, învechire în crame răcoroase şi randament scăzut.

  • Budureasca Bristena Busuioaca Bohotin 0 75L 13%

    Budureasca Bristena Busuioaca Bohotin 0.75L 13%

    Având o culoare roz închis, trandafirie, această minunată Budureasca Bristena Busuioaca Bohotin 0.75L cucerește instant prin aromele de dulceață de zmeură și căpșuni. Corpolența vinului, precum și echilibrul bun între zahăr și aciditate, îi conferă acestuia un final deosebit de catifelat. Budureasca Bristena Busuioaca Bohotin 0.75L se poate asocia cu brânzeturi fine, ușor sărate. Este o alegere inspirată servirea acestui vin ca atare, pe post de desert în sine. Dacă se dorește în mod special combinarea sa cu alte deserturi, este de preferat ca deserturile să nu fie foarte dulci.

  • Budureasca Noble White 0 75L 13 5%

    Budureasca Noble White 0.75L 13.5%

    Budureasca Noble 5 Alb 0.75L este de culoare galben auriu cu arome de fructe tropicale și flori de iasomie provenite de la soiul Muscat Ottonel. Gustul este intens, cu multă prospețime de mango și cantalup, susținute de aciditatea plăcută moștenită de la Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul îmbogătește acest vin prin corpolență medie, note de stejar și vanilie, obținute prin procedeul de batonnage aplicat în timpul fermentației.

  • Budureasca Clasic Fume Demisec 0 75L 13 5%

    Budureasca Clasic Fume 0.75L

    Culoarea lui Budureasca Clasic Fume 0.75L aduce aminte consumatorilor de culturile de rapita, dar si de terenurile nesfarsite de vita de vie. Debuteaza in jurul unor arome de struguri copti, si note fine de nectar, care il desavarsesc. La gust se resimt aromele fructate, care ofera un final domol, plin de prospetime. Temperatura optima de servire este de 10-15 grade Celsius.

  • Budureasca Premium Fume 0 75L 13 5%

    Budureasca Premium Fume 0.75L 13.5%

    Budureasca Premium Fume 0.75L are culoare galben pai, cu nas de fructe exotice și note de stejar, care încântă simțurile. Gust proaspăt și complex, de vanilie și gutuie coaptă. Pe palatin se simte delicat și plăcut la nivel de aciditate, iar postgustul este fin și consistent.Budureasca Premium Fume 0.75L se poate asocia excelent alături de pește (mai ales cod sau macrou), aripioare de pui la cuptor, fructe de mare, brânzeturi proaspete și paste carbonara.

Meniu