Fiecare sortiment de vin este rezultatul unei combinaţii inedite între expresivitatea soiului de strugure, solul specific zonei, condiţiile climatice din anul recoltei şi talentul vinificatorului. Vinul este, fără îndoială, cea mai veche şi îndrăgită băutură alcoolică, având în urmă o istorie de 7000 de ani. Vinul modern a fost creat abia spre începutul anilor 1700, atunci când Arnaud de Pontac începe producţia de vinuri de calitate, folosind o selecţie strictă, vinificare atentă, învechire în crame răcoroase şi randament scăzut.
-
Vinoteca Rezerva Familiei Sarba 0,75L
Pasiunea Cramei Gîrboiu pentru soiul autohton Sarba este deja binecunoscută, când încă de la înființare, familia Gîrboiu a descoperit acest soi de strugure cu un profil aromatic unic și un potențial uriaș, datorită caracterului său aparte. Sarba este un soi de strugure alb românesc care a fost realizat la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești prin încrucișarea soiurilor Riesling Italico și Muscat de Hamburg (Sursa: vivc.de)
-
Diamond Selection Busuioaca de Averesti Vin Roze 1,5l
AVEREȘTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi